kruiden-groenteoogst

Sinds 2017 beschikt ons bedrijf over een unieke Ploeger oogstmachine voor het maaien van alle soorten bladgroentes. Naast kruidengewassen als peterselie, kervel en koriander kan onder andere ook spinazie en boerenkool worden geoogst. De machine staat op vier 61 centimeter brede rupsen om de bodemdruk zo laag mogelijk te houden. Via rtk-gps besturing wordt de maximale werkbreedte van 6,5 meter benut en zo min mogelijk sporen in het land gereden. Dit is cruciaal voor de hergroei van het gewas. Vaak is het mogelijk om de bestaande AB-lijnen van een teler over te nemen voor de oogst. Gedurende het oogstseizoen wordt altijd door hetzelfde spoor gereden en daarnaast zoveel mogelijk door de spuitsporen.

Knippen of strippen
De unieke bek is uitgerust met een klepel as die de stoppel egaal afmaait door het met een dubbele messenbalk schoon af te knippen. Vooral bij kruiden is dit zeer belangrijk, zodat het gewas egaal hergroeit voor de volgende snede. Een alternatief is om het blad van de stengels te strippen met een zgn. stripper-maaibord. Ook dit voorzetstuk heeft een werkbreedte van 6,5 meter.

Containertransport
Het containersysteem spaart trekkers en chauffeurs uit. Daarnaast wordt nooit tweemaal over het land gereden. Indien gewenst kan Gebr. Koster ook het transport over korte of lange afstand organiseren en de benodigde containers. Hiervoor zijn een vrachtwagen met haakarmsysteem en trekker met haakarmcarrier aanwezig.

Unieke punten van onze Ploeger oogstmachine:
-4 brede rupsen voor minimale bodemdruk
-Minimum aan sporen d.m.v. rtk-gps besturing
-Werkbreedte van 6,5 meter
-Standaard maaibord of stripper-maaibord
-Egale hergroei van het gewas
-Inzetbaar voor oogst van kruiden en bladgroenten
-Geen trekkers en wagens vereist
-Verzorging containertransport mogelijk

Meer product per hectare
Fabrikant Ploeger is een internationaal bedrijf waardoor ondersteuning en onderdelen altijd gegarandeerd is. Verwerkers kunnen zich geen stilstand veroorloven en wij dus ook niet. De machine is in samenwerking ontwikkeld en aangepast aan onze praktijkomstandigheden. Zo zijn de vier geveerde rupsen voorzien van een drukontlastingsysteem, waardoor de druk onder alle loopwielen altijd gelijk is. De rubber rupsen hebben een lage nok om het gewas niet te beschadigen. De opbrengst per hectare is merkbaar beter door het gebruik van deze machine.

Bekijk onze media-pagina voor foto’s van onze projecten